Uporedna analiza: Koliko je Symantec dobar u zaštiti vašeg imejla?

Kako se Symantec Email Security.cloud nosi sa konkurencijom kada je u pitanju detekcija pretnji?

Uporedna analiza: Koliko je Symantec dobar u zaštiti vašeg imejla?

Symantec Email Security.cloud na testu

Prema izveštaju o pretnjama po internet bezbednost (ISTR) u 2016. godini, i dalje se najveći broj napada dešava preko imejla. Dobro osmišljeni napadi usmereni su na ljude, najslabiju kariku u lancu sajber-bezbednosti. Koriste se tehnike socijalnog inženjeringa kako bi se primaoci naterali da otvore link ili atačment iza kojih se krije malver. Pretnje poput Trojan Dridex-a napadaju preko imejl spam kampanja tako što šalju lažne poruke vezane za finansije, poput faktura, računa i porudžbina. Zbog sve veće sofisticiranosti ovih pretnji, organizacijama su potrebna bezbednosna rešenja koja mogu da prepoznaju napredne pretnje. Srećom, Symantec Email Security.cloud vas može zaštititi od imejl virusa, malvera, spama, phishinga, ciljanih napada i bulk imejlova, bez potrebe da kupujete i instalirate kompleksne uređaje.

Preuzmite Email Security.cloud Data Sheet

Testiranje Symantec Email Security.cloud

Kako se Symantec nosi sa konkurencijom kada je u pitanju detekcija pretnji? Nedavno je sproveden interni test kako bi se proverile performanse Symantec Email Security.cloud-a u odnosu na konkurenciju. Ukupan rezultat je izračunat kao kombinacija rezultata detekcije i rezultata lažno pozitivnog testiranja.

Na slici rezultata se vidi da je Symantec i dalje lider u efektivnosti i preciznosti detekcije imejl pretnji. Ne samo da je imao najveću efektivnost (99.62% detektovanih pretnji), već spada i u najpreciznije (stopa lažno pozitivnih 0.04%). Dok su neki od konkurenata vremenom gubili na efektivnosti, Symantec je zadržao visok nivo.

Efektivnost Symantec Email Security.cloud u poređenju s konkurencijom

Na koji način Symantec Email Security.cloud štiti imejlove vaše kompanije?

Ovaj proizvod koristi sve prednosti koje ima zbog pristupa detaljnoj bazi globalnih pretnji, primenjuje naprednu heurističku analizu imejl poruka i prati linkove u realnom vremenu kako bi detektovao i blokirao pretnje poput ciljanih napada, phishinga i sofisticiranih malvera.

Zaštita kroz informisanje

Symantec Email Security.cloud se oslanja na Symantec globalnu informacionu mrežu (Symantec Global Intelligence Network), koja predstavlja najveću svetsku informacionu mrežu civilnih pretnji i koja obezbeđuje globalni uvid u različite vrste pretnji. Mreža sadrži 175 miliona endpointa i 57 miliona senzora napada u 157 zemalja. Posledično, to znači da se prikuplja i analizira ogromna količina informacija kako bi se povećala bezbednost.

Skeptic heuristika

Skeptic je tehnologija skeniranja Email Security.cloud-a koja ispituje više atributa imejl poruke tražeći anomalije. Ova tehnologija "uči" iz onoga što vidi i koristi heuristiku kako bi razmotrila na koje načine se maliciozni sadržaj može iskoristiti, a sve u cilju momentalne zaštite. Tehnologija je u stanju da blokira pažljivo osmišljene imejl poruke i atačmente zato što analizira sve karakteristike imejl poruke poput ponašanja isporuke poruke, njenih atributa i trikova socijalnog inženjeringa. Skeptic vrši analizu više od 9 milijardi imejl poruka i 1.8 milijardi web zahteva koje dnevno prikupi Symantec globalna informaciona mreža.

Praćenje linkova u realnom vremenu

Ova tehnologija prati link do njegovog krajnjeg odredišta i štiti organizaciju da ne primi imejl koji sadrži link ka malicioznom sadržaju. Za razliku od rešenja koja koriste crne liste, Symantec ima proaktivni pristup što znači da je obezbeđena dubinska evaluacija linkova preko heurističke analize pronađenih fajlova. Dakle, praćenje linkova u realnom vremenu štiti od novih (nepoznatih) i malicioznih adresa koje su napravljene za phishing i ciljani phishing tako što sprečava da linkovi uopšte dospeju u vaš inbox. Ovom tehnologijom u protekloj godini blokirano je 1.15 milijardi imejl poruka.

Symantec Email Security.cloud real time praćenje linkova

Symantec je lider na polju imejl bezbednosti, posvećen inovacijama. Symantec konstantno pomera granice i tera i sebe i konkurenciju da napredujemo, inovira i pravi iskorake u IT industriji.

Izvor: Symantec Connect

Za više informacija o karakteristikama i ceni Symantec Email Security.cloud, možete se obratiti Net++ technology.