U toku je najveći ransomware napad na svetu

WannaCry ransomware napravio haos u svetu, više od 45.000 napada do sad!

U toku je najveći ransomware napad na svetu

Novi ransomware napravio je pometnju širom sveta. Pogođen je NHS (nacionalni zdravstveni sistem Velike Britanije), bolnice i organizacije povezane sa njima su u haosu. Zabeleženo je za sad više od 45.000 napada u 74 zemlje, a najveći broj u Rusiji. Pored Rusije i Velike Britanije, teško su pog...

IT klinika slavi prvi rođendan

Naša misija podizanja nivoa IT bezbednosti u Srbiji se nastavlja!

IT klinika slavi prvi rođendan

Pre godinu dana pokrenuli smo IT kliniku, sa željom da kroz sadržaj koji će imati kao glavnu temu IT bezbednost, podignemo nivo svesti o sajber pretnjama i na taj način doprinesemo podizanju nivoa IT bezbednosti u Srbiji.

IT bezbednost je složen mozaik koji čine, kako stručnjaci za bezbednost I...

Oprez: DHL phishing email

Detektovana nova DHL phishing pretnja.

Oprez: DHL phishing email

Kao što je poznato, spam/phishing poruke prestavljaju jedan od većih vektora napada na informacione sisteme u poslednjem periodu. Ovo je potkrepljeno činjenicom da i najbolji anti-spam softveri i email filteri ponekad propuste neželjeni saobraćaj koji dođe do krajnjeg korisnika.

U poslednje vreme...

Nova Google Doc phishing prevara

Vrlo uverljiva phishing poruka navodi vas da pogledate Google Docs fajl, a onda preuzima kontrolu nad vašim Gmail nalogom.

Nova Google Doc phishing prevara

Pre nekoliko sati otkriven je phishing napad koji koristi lažnu Google Docs aplikaciju i koji se širi velikom brzinom. Budite veoma oprezni ukoliko dobijete Google Doc invite. Ukoliko nasednete na ovu prevaru (a mnogi jesu), potencijalne žrtve postaće svi sa vaše liste kontakata.

Kako izgleda Goog

...