IT klinika slavi prvi rođendan

Naša misija podizanja nivoa IT bezbednosti u Srbiji se nastavlja!

IT klinika slavi prvi rođendan

Pre godinu dana pokrenuli smo IT kliniku, sa željom da kroz sadržaj koji će imati kao glavnu temu IT bezbednost, podignemo nivo svesti o sajber pretnjama i na taj način doprinesemo podizanju nivoa IT bezbednosti u Srbiji.

IT bezbednost je složen mozaik koji čine, kako stručnjaci za bezbednost I...

Oprez: DHL phishing email

Detektovana nova DHL phishing pretnja.

Oprez: DHL phishing email

Kao što je poznato, spam/phishing poruke prestavljaju jedan od većih vektora napada na informacione sisteme u poslednjem periodu. Ovo je potkrepljeno činjenicom da i najbolji anti-spam softveri i email filteri ponekad propuste neželjeni saobraćaj koji dođe do krajnjeg korisnika.

U poslednje vreme...

Nova Google Doc phishing prevara

Vrlo uverljiva phishing poruka navodi vas da pogledate Google Docs fajl, a onda preuzima kontrolu nad vašim Gmail nalogom.

Nova Google Doc phishing prevara

Pre nekoliko sati otkriven je phishing napad koji koristi lažnu Google Docs aplikaciju i koji se širi velikom brzinom. Budite veoma oprezni ukoliko dobijete Google Doc invite. Ukoliko nasednete na ovu prevaru (a mnogi jesu), potencijalne žrtve postaće svi sa vaše liste kontakata.

Kako izgleda Goog

...

Symantec Internet Security Threat Report 2017

Symantec ISTR pruža uvid u statistiku kriminalnih aktivnosti u sajber svetu i nudi uputstva kako ostati bezbedan online.

Symantec Internet Security Threat Report 2017

Symantec-ov godišnji izveštaj o internet pretnjama (ISTR) donosi detalje o tome kako je sa stanovišta IT bezbednosti izgledala godina koja je iza nas. Ono što možemo da izvedemo kao zaključak iz 2016. godine je da jednostavne taktike i inovativni sajber-kriminalci dovode do dramatičnih promen...