AtomBombing napad - nova pretnja za sve verzije Windowsa

Nova tehnika omogućava ubacivanje malicioznog koda u sve verzije Windowsa. Problem leži u dizajnu OS-a i za sad je nepremostiv!

AtomBombing napad - nova pretnja za sve verzije Windowsa

Istraživači koji se bave sajber-bezbednošću su otkrili novu tehniku koja omogućava napadačima ubacivanje malicioznog koda u sve verzije Windows OS-a, čak i Windows 10. Nijedan od postojećih anti-malver alata ne može da ga detektuje tako da su ugroženi milioni računara širom sveta. Tehnik...

Otkrivena nova ranjivost Adobe Flash playera

Bezbednosna preporuka: Ažurirajte Flash Player ili ga privremeno onemogućite u browseru.

Otkrivena nova ranjivost Adobe Flash playera

Hakeri su krenuli da eksploatišu upravo otkrivenu zero-day ranjivost u Adobe Flash playeru. Adobe je izbacio zakrpu (APSB16-36) za zero-day ranjivost (CVE-2016-7855). Kritična ranjivost se odnosi na Adobe Flash Player 23.0.0.185 i ranije verzije za sledeće operativne sisteme:

  • Windows
  • Mac
  • L...

Zašto je veliki DDoS napad na DNS umalo srušio internet?

Šta se desilo Twitteru, Redditu, PayPalu? Zašto je palo toliko sajtova u jednom danu?

Zašto je veliki DDoS napad na DNS umalo srušio internet?

Pre par dana (21. oktobra 2016.) dogodio se DDoS napad ogromnih razmera na servere kompanije Dyn, najvećeg DNS hosta. Još uvek nisu poznati svi detalji napada (ko i kako), ali je napad pokazao koliko lako i brzo može nestati, žargonski rečeno, „pola interneta“ kada na tu ideju dođu odlu..

Veliki malver napad na bankomate

Najveći napad takve vrste u Indiji, kompromitovano 3.2 miliona debitnih kartica.

Veliki malver napad na bankomate

Veliki malver napad dogodio se u Indiji. Ovo je ujedno i najveći napad takve vrste u Indiji s obzirom na to da je kompromitovano 3.2 miliona debitnih kartica preko više platformi – bankomata (ATM), POS terminala itd. Meta su bili bankomati više banaka: SBI, HDFC, Axis, ICICI i Yes Bank. Ovo je...